PiggyWelder Sorular
PiggyWelder Kaynak Teknolojisi Nedir?
Günümüz teknolojileri insanların hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla bir çok yeniliği bizlere sunmaktadır. Bu teknolojiler insanların günlük ihtiyaçlarını hızlı,güvenilir ve kaliteli bir şekilde ürün ve hizmet alımı yaparak zaman ve para tasarrufu yapmalarına olanak verir. Böylece kazanılan zamanı iş ortamında başka konulara ayırarak verimliliğimizi arttırabilir.
Rekabetin en yüksek seviyeye geldiği günümüzde üreticiler verimliliklerini arttırmak için bir çok çalışma yapmaktadır. Bu sebeple PiggyWelder 3+ kaynak makinesi; Lazer kaynak makinesine alternatif olarak geliştirilen ve günümüz teknolojilerin en büyük özelliği olan mobil, yani taşınabilir bir ürün olarak fark yaratmaktadır.Mobil ürün kullanımı üretim alanlarında bizlere bir çok esneklik kazandırmaktadır. Gereksiz iş yüklerinden ve sorunlardan kurtulmamızı sağlamaktadır. Almanya menşeili PiggyWelder kaynak makinesi Avrupa da rekabetin ve işçilik maliyetlerinin en üst seviyede olduğu otomotiv ,beyaz eşya, ambalaj ve elektrik-elektronik sektörlerindeki üretici firmaların kalıplarına; üretim alanında anında, hızlı ve kaliteli bir çözüm olarak geliştirilmiştir. Lazer kaynak makine yatırımına göre de %85 maliyet düşümü sağlamaktadır.
PiggyWelder ile Lazer kaynak makinesi arasındaki fark nedir?
Lazer kaynak makine fiyatlarının yüksek olması sebebiyle bir çok firma bu teknolojiyi satın almaktan kaçınmaktadır. Bunun yerine dışarıdan hizmet satın alma yöntemi ile ihtiyaçlarını gidermektedir. Bu sebeple Lazer kaynak makinelerine alternatif çözüm olarak üretilen, uygulama yöntemi farklı olan ve ekonomik bir çözüm ihtiyacını gideren yeni bir teknolojidir. Bu teknolojiye mikro kaynak teknolojisi olarak ifade edilmektedir. PiggyWelder kaynak makinesinin kullanıcının işini kolaylaştıran özellikleriyle beraber yaptığı iş aynıdır.Lazer kaynak makinesinde yaptığınız tüm tamir işlerini PiggyWelder ile yapabilirsiniz.
PiggyWelder kaynak makinesi nasıl çalışır?
PiggyWelder kaynak makinesi; makine üzerinden çıkan toprak kablosu mıktanıslı ucu ile kalıp üzerine sabitlenir. Ucunda elektrod(0,6mm-0,8mm-1mm) bulunan ve hareketli bir mekanizmaya sahip kaynak kalemini kalıp üzerine dokunduğumuz bölgeye enerji iletilir. Kaynak telini uygulama yapacağımız bölgeye yaklaştırdığımızda gelen enerji ile kaynak teli eritilir ve kalıp üzerinde istenilen bölgeye kaynak dolgusu yapılması sağlanır. Bu işlem Lazer kaynak teknolojisinde olduğu gibi lazer ışını göndermek değil, elektrod ucunun dokunması şeklinde gerçekleşir. Her kaynak işleminde kalem ucundaki elektrod geri yaparak enerjiyi keser, sonrasında tekrar ileri konumuna gelir. Aşağıdaki video yu izleyebilirsiz.